FİT Pide

  • 2 bardak kepekli un
  • 1 tk kaya tuzu
  • 1 paket yaş maya ve ılık su
  • 300 gr dana kıyması
  • Light kaşar peyniri rendesi
  • Biber salçası
  • 1/2 kg domates
  • Baharat, tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ 

Maya ılık su ile karıştırılır. Unun ortası havuz yapılarak içine dökülür, az tuz ilave edilir. Köpük köpük olunca karıştırılır. Çok yumuşak bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Daha sonra küçük bezelere ayrılır. Tekrar mayalanmaya bırakılır. Elimiz zeytinyağ ile ıslatılarak bezeler el ile açılır. Kıyma az zeytinyağında kavrulur, üzerine domates rendesi, baharat ve az kaya tuzu ilave edilir. Pidelere ince bir şekilde biber salçası, üzerine light kaşar rendesi serpiştirilir, kıymalar konur. 170 derece fırında pişirilir. Çıkınca kırmızı biberiye turşusu ve maydanoz ile süslenir. Afiyet olsun..