HAVUÇLU KEK 10 kişilik

HAVUÇLU KEK 10 kişilik:

( Değişim: 1porsiyonu için 1/2 yağ,1 ekmek,1/2 sebze, 1/2 et )

MALZEMELER:

  • 4 yumurta (200g)

  • ½ su bardağı zeytinyağı (65 g) veya ( fındık yağı )

  • 2,5 su bardağı toz tatlandırıcı (50 G)

  • 3 su bardağı kepekli un

  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

  • 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu

  • fiske tuz,2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Kek kalıbı yağlanıp unlanır. Havuçlar ince rendelenir, ceviz dövülür, fırın ısıtılır. Yumurta ve tatlandırıcı iyice çırpılır. Erimiş yağ, rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz ve limon kabuğu rendesi konulur. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın önce ayrı bir kapta karıştırılarak ilave edilir ve tekrar mikser ile yavaşça karıştırılır. Kalıba boşaltıp 175derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır.