Kısır

  • 2 su bardağı ince bulgur,
  • 1,5 su bardağı kaynar su,
  • 1 adet domates,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • ½ bağ yeşil soğan
  • 10 yaprak marul,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • ½ çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı salça( biber salçasıyla karıştırabilirsiniz),
  • 1 adet limon,
  • Tuz
  • pul biber

2 su bardağı ince bulgur kapaklı derin bir kap içerisine konulur.Üzerine kaynar su dökülüp karıştırılır.Kapağı kapatılıp bulgur suyu çekip yumuşayana kadar bekletilir.Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp ince ince doğranır.Yeşillikler güzelce ayıklanıp yıkanır ve suları süzülüp ince ince doğranır.Soğan küçük küçük doğranıp tavaya koyulur.Üzerine sıvı yağ ve tuz konulup yumuşayıncaya kadar kavrulur.Kavrulan soğanların üzerine salça eklenip biraz kavrulur ve yumuşayan bulgurların üzerine dökülür.Baharat ilave edilip elle ovuşturarak güzelce karıştırılır.Daha sonra bulgurların üzerine doğranan yeşillikler ve limon suyu katılıp harmanlanır.Servis edilir