İletişim Formu

Yulaflı Kurabye

Yulaflı Kurabye

  • 1 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta *1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı Splenda
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 45 gr fındık içi
  • 1 /2 çay bardağı sıvı yağ

Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır. Ayrı kaplarda 1/2 çay bardağı tatlandırıcı ile çırpılır. Ayrı bir kapta süt, sıvı yağ, dövülmüş fındık çırpılır. Yumurta beyazı ilave edilip, tahta kaşık ile karıştırılır. Diğer malzemeler ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde şekillendirilip tepsiye dizilir. 180 derece fırında da pişirilir