MALZEMELER:
2 orta boy ayva
8-10 hurma
2 yemek kaşığı light labne
1 tatlı kaşığı bal
SERVİSİ İÇİN:
1 tatlı kaşığı light labne peyniri
1 çay kaşığı bal
YAPILIŞI:
Hurmaları ayrı bir tencerede bir çay bardağı suda haşlıyoruz. Sonrasında kabuğu soyulmuş ayvaların kabuklarını tencerenin dibine diziyoruz. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Bu sırada, soyulmuş ayvaları kararmaması için limonlu su içerisinde kullanma sırası gelene kadar bekletebilirsiniz. Ayvaları, tencere dibine dizdiğiniz kabukların üzerine yerleştiriyoruz. Ayvaların orta kısmına gelecek kadar su ekliyoruz. Suyun içine haşladığımız hurma suyunu ve hurmaları, göz kararı ya da dilediğiniz miktarda tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini atıyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Pişen ayvaların üzerine 1 tatlı kaşığı labne peynirine 1 çay kaşığı bal karıştırıp üzerini süsledik.