MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
1 paket labne peyniri
1 yumurta
Tuz karabiber
Sosu için 5yemek kaşığı domates rendesi
2 diş sarımsak
1yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz karabiber kekik
Üzerine light kasar peyniri rendesi
Üzeri için dilediğiniz malzemeyi de kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Karnabaharı yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzüyoruz. Derin bir kasede çatal yardımıyla eziyoruz. İçine 1paket labne peyniri, 1yumurtayı, tuzunu, karabiberini ekleyip malzemeler birbirine gecene kadar karıştırıyoruz. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine 1cm kalınlığında olacak şekilde yayıyoruz. 200derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Domates sosumuz için ise domates rendesi, ezilmiş sarımsakları, balzamik sirkeyi, tuz karabiber, kekiği karıştırıp fırından çıkarttığımız karnabaharımızın üzerine sürüyoruz. Kasar peynirini serpip dilediğiniz malzemeleri koyarak yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişiriyoruz.