İletişim Formu

Proteini Yüksek Glutensiz Ekmek

Proteini Yüksek Glutensiz Ekmek

MALZEMELER
 
150gr Nohut unu (Hazır alabilir veya kendiniz de yapabilirsiniz)
Kabartma tozu
3 yumurta
1 yk tereyağı
 
 
YAPILIŞI:
 
Nohut unu ile kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Yumurtaların sarı ve beyazını ayırın. 3 yumurta sarısı ile erimiş tereyağını blenderda karıştırın. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın. Önce yumurta sarılı karışımı sonra un karışımını yumurta beyazlarını söndürmeden yavaş yavaş ekleyin. Küçük kelepçeli kapta 200derece fırında 20dk pişirin.
 
Pasta gibi bir ekmek elde edeceksiniz.
 
Limon veya portakal suyu kullanarak aroma verebilirsiniz.