MALZEMELER:
BEYAZ MUHALLEBİ BÖLÜMÜ İÇİN:
1/2 çay bardağı toz tatlandırıcı
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı yağsız süt
1 paket vanilya
İÇ BÖLÜMÜ İÇİN:
1/2 çay bardağı toz tatlandırıcı (isteğe göre)
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
YAPILIŞI:
Muhallebiyi pişirin, portakallı iç muhallebiyi de ayrı bir tencerede pişirin. Çukur bir kabı su ile ıslatın, beyaz muhallebiyi dökün. Portakallı muhallebiyi de sıcakken yüksekten kabın ortasına, beyaz muhallebinin içine bir seferde dökün. Soğuyuncaya kadar bekleyin. Sonra üstünü kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Düz bir servis tabağına ters olarak çıkartın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.